Vin og vinyl hos Candy Records

I Køge har vi en vinyl-professor. Det kalder Jan Mellin i hvert fald sig selv, da vi besøger ham i hans lille lyserøde butik i Vestergade, hvorfra han sælger og fortæller historier om vin og vinyl. Det lyder som en helt skør kombination – og det er det også. Men når man hører historien om hvordan Candy Records er blevet til, giver det hele alligevel mening.

Guf for vinylelskere

Jan Mellins historie er en af dem, der minder os om, at livet er fuld af små finurligheder, der tilsammen skaber et fuldendt motiv. Candy Records er født og opvokset på Nørrebro, hvor trofaste vinylelskere i 10 år købte ind i den lille butik, og i 1994 var Jan Mellin landets heftigste importør af plader.

 

Det startede i Frankrig

Et besøg hos en god ven og vinkender i Frankrig førte til mødet med en tysk producent af det som Jan selv beskriver som en ”super vin” og ideen om at kombinere passionen for vin og vinyl var født. Det krævede lidt overtalelse at få samarbejdet på plads, men Jan kan i år fejre 25 års jubilæum som dansk eneimportør af det som han synes, er verdens bedste vin. Vi smagte den under interviewet og kan bekræfte, at det er en god vin!

 

Fra ost tilbage til vinyl

Kærligheden førte Jan til Køge, hvor han i 10 år arbejdede i Ostehuset og også her krydrede servicen med sin store viden om vin. For et år siden besluttede han, at Candy Records skulle genopstå og gode rygter løber hurtigt, så gamle kunder og mange musikere har allerede fundet vej til den lille baggård i Vestergade 5. Her er det analog lyd og historier om verdens rocklegender, der sætter stemningen.

 

Et besøg værd

Den lille lyserøde vinylbutik er med andre ord et besøg værd for alle, der interesserer sig for musik, vin eller historierne herom. Jan Mellin er en fantastisk fortæller og han har ikke så få anekdoter i ærmet.

Kig forbi Candy Records i Vestergade 5 i Køge.

Se de flotte billeder

Fotos: Claus Sall | www.claussall.com

Det var sjovt at opdage, at der i en lille hyggelig baggård i Køge gemmer sig så stor en vinylskat, krydret med den lækreste vin! Jan Melllin er fuld af historier om rock og rul, og han kender hver en LP i butikken og ved præcis, hvornår den er udkommet.

Hvis du har en kærlighed for vin eller vinyl – eller begge dele- så slå et sut ind forbi Candy Records næste gang du er på tur igennem Køge. Det er en oplevelse du sent glemmer!

Følg med på Candy Records Facebookside